jueves, 14 de junio de 2012

Amb la calor....Un bon got d' ORXATA !





Una de les coses que volem fomentar desde http://homequalitymoments.blogspot.com.es/
es que disfrutis de moments, espais de creativitat per a petits grans plaers que dona en aquest cas, la cuina....

Avui fem orxata...si, si, orxata !!!

Prepara't per passar-t'ho d'allò mes bé !.

Que necesitarem? doncs la xufla, On pots trobar-ne ? doncs en llocs on venguin espècies, farines, llegums a granel.... Bé, ja la tens ? Fantàstic, som'hi !



Possarem 200 gr de xufla dins un gerro amb un litre d'aigua i la possarem 24 hores a la nevera. (Recorda possar primer el tire d'aigua i després els 200 gr de xufla, així segur que fas la mida justa ! )

Han passat 24 hores, temps suficient per fer pa... ah si el pa, en un dies explicarèm com fer-ne sense panificadora !!! increïble, fàcil i bonissim !!!!!!!!

Agafem i buidem tot el contingut en un aparell tipus Thermomix, no en tens? no passa res, el gerro es d'un material que puguis triturar amb el minipimer de tota la vida? doncs ja està ja ho tens, genial ! Ho triturarèm fins que la xufla quedi completament d' una textura en pols.. T'has fixat, el líquid ja es completament blanc, però no encara no ens la podem veure...




Prepara un bol on puguem col.lar l'orxata, ja ho tens? fantàstic. Col.loquem el drap de cotó, recorda que ha de ser un drap de cuina molt fi, al voltant del bol, ara és el moment de cridar un dels teus que estan per casa, fills, dona, marit, conyat....i que aguantin el drap mentre tu vas buidant la orxata através del drap. Mentre coles l'orxata veuràs que la polpa (pols) o sigui la xufla queda a l'interior del drap...Un cop hagi passat tot el líquid, vas exprimint el drap girant-lo amb força fins a extreure tot el líquid d'orxata...vinga va....amb força, com es deïa aquell que volies....hahahaha es broma.... Ja està? ok, ei no tiris les restes de la xufla, guàrdelas en un pot i a la nevera que un dia d'aquets farèm un pastís i l'utilitzarèm, la xufla es una font important de fibra !!!

Ara tornem a tirar la orxata dins la Thermomix o el bol que havies utilitzat i li afegim 100 grams de sucre, si és de canya millor i si es ecològic encara més !.
Podem ratllar-li pel de llimona i la possem en marxa, tan si utilitzem un aparel o altre, realitzarèm aquesta acció durant 1 min 30 segons...

Ja ha passat? Doncs ara posses el litre d ' orxata en una ampolla ( si potser de vidre millor) i 1h30 min al congelador...L''orxata precisa d'una temperatura freda per estar en un òptim estat de consumir-la...

Esperem que disfrtuis d'aquesta experiència....




Sabies que a l' India s'esta fent una orxata boníssima, en breu en tindràs més noticies.

Sabies que si la orxata la barrejes amb gelat de xocolata se'n diu "cubanito" i està boníiiissima.... o amb gelat de turró o.... com la fas tu, ens ho expliques ?

Salut !!!!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario