martes, 19 de junio de 2012

"Te pillamos con las manos en la masa" però sense amassar...


Un altre dels plaers de la cuina i en aquest pais ens agrada molt és el pa.
La prova de tot això es uqe els forns de pa cada cop més, incorpora'n infinites varietats del mateix... Doncs ens posem el davantal i ens preparem per realitzar el nostre pa !




Per començar precisarem un recipient tipus "bol" on hi posarem 1 litre d'aigua, el llevat mare que podem demanar i/o comprar al forn de pa i una cullerada de postre de sucre... Com ja hem vist amb l'orxata toca esperar... unes 8 hores que com segur tenim més coses a fer, deixeu reposar el llevat mare i que es vagi nutrient del sucre afegit...

Ja han passat les 8 hores, heu vist quin canvi? sembla que els llevats estiguin vius...Doncs si estàn vius..hahahahaha disfruteu de l'espectacle....




Arribats aquest punt afegirem 250 gr de farina de força integral, hi ho remanarèm con si d'un pastís es tractés, afegirem una mica de sal, hi...una mica és una mica ! i deixarem que reposi 4 horetes més...





Ara si, han passat aquestes 4 hores, quina passada no trobes? com comença a pujar aquesta massa.... quina passada... ara afegirem poc a poc com si d'un pastis es tractés 750 gr de farina d'espelta i remena remena amb la espàtula del pastís... Bé, si això ja s'està començant a especii, pots afegir un raig d'oli d'oliva... un de molt bò es el de les cooperatives de Siurana de la demarcació de Reus, Tarragona, Castellvell del camp, Les Borges del Camp...m i deixarem reposar 30 minuts...

Abans d'entrar el pa al forn recordeu omplir la meitat d'un pot de vidre amb tapa amb massa i posar-la a la nevera, aquesta massa us farà de llevat mare per la proper pa, si si com el iogurt? que no heu fet mai iogurt...doncs va un dia d'aquests en farem !!







Ara posarem el forn a 50ºC i mentrestant buscarem un motlle de silicona de fer pastissos, tens motllos de silicona? si no en tens, informa't a http://inhalanet.blogspot.com.es/, t' assessorant molt i molt bé... Si si, dels dels pastissos, molt bé...doncs dues recomanacions, frega el motllo amb oli d'oliva tot el seu interior, si es de pastissos en forma de cor. flor... omple primer el cul de pipes crues, llavoretes... si es de motllo tipus coc ràpid ho posaràs a sobre. Ara omple els motllos fins a la meitat amb la massa que has preparat, si fins a la meitat com els pastissos que després pujarà la massa... Un cop ja ho tens ho posarem al forn a mitja alçada a 50ºC durant 30-45 minuts...



Un cop passi aquest temps retirarem el motlle/s del forn i escalfarem el forn a 200ºC, un cop calent tornem a introduir el motlle/s al forn i en 20-30 minuts tindrem el pa llest... per saber si està cuit punxarem la massa amb un punxo llarg, si el punxó surt net, voilà ja tenim el pa llest.... el retirem del forn i en uns minuts el retirem del motllo... ai llépols esperem una estoneta, bé un parell d'hores por portar-lo a taula...










Un tema més, entre àpats es convenient que guardis el pa en una bossa roba mateix, així no s'assecarà i et pot arribar a durar una setmana en perfecte estat !!!


Ja m'explicarà com t'ha anat?

Recorda que el pa el pots fer de les farines que tu vulguis, si són integrals i/o ecològiques millor, ja que ens hi posem.... i si busques i trobes farina de Kamut, prova-ho, es un cereal antic que no se'n fa de transgènic...

Bon "Pafit"






No hay comentarios:

Publicar un comentario